Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лола са готови за влизане във Ф1 по всяко време

Лола са готови за влизане във Ф1 по всяко време

48
0

Британският производител Лола продължава да бъде в готовност за включване във Ф1, ако се освободи място на стартовата решетка. Шефът на компанията Мартин Биран заяви, че тимът има Ф1 модел, който ще бъде активизиран отново, ако Лола подновят проекта си за Формула 1.

„Оставаме в готовност да се върнем във Ф1 и проектът ни може да бъде активизиран наново много бързо, ако има нужда. имаме модела и базата данни, продуктовите и проектовите планове и завършено шаси. Също така запазихме някои ключови персонажи, които бяха наети при първоначалния план. Ако излезе възможност, Лола реално е единствената компания, която може да запълни освободено място много бързо с добре направен и конкурентен Ф1 автомобил.

За 2011-та ще влезе в сила правилото за максимален брой от 280 човека в един отбор. Ние определено приветстваме това, защото то съвпада почти перфектно с моментната ни операция в Хънтингдън. Лола Ф1 Тим би приветствал възможността за включване в шампионата през 2011-та година. Той може да бъде готов, може и ще реактивира програмата си по всяко време“, обясни Биран.

Той също така обясни, че въпреки че тимът му не успя да влезе във Ф1 тази година, той няма намерение да продава програмата си за Ф1 на друга компания.

„В момента ние не се интересуваме от тази опция, защото вярваме, че ще има и друга възможност за Лола Ф1“, категоричен бе той.