Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лорънс Строл: Ще съм част от F1 в дългосрочен план. Настоящата ситуация...

Лорънс Строл: Ще съм част от F1 в дългосрочен план. Настоящата ситуация е временна пауза

1113
0

Ръководеният от канадския милиардер Лорънс Строл консорциум приключи официално сделката с Астън Мартин и от Рейсинг Пойнт съобщиха официално, че догодина ще приемат името на легендарния бранд. Строл, чийто син Ланс е пилот във Формула 1 и в тима от Силвърстоун, сподели очакванията си за бъдещето.

Лорънс, събитията се развиха бързо през последните месеци, но вероятно си доволен, че всичко вече приключи официално…

„Процесът отне доста от времето и енергията ми в продължение на месеци. Определено имаше няколко безсънни нощи. Същевременно това бе една от най-вълнуващите сделки, в които някога съм участвал. Колите са моята страст, те са огромна част от живота ми, а Астън Мартин винаги е заемал специално място в сърцето ми. За мен е огромна привилегия да обявя споразумението за финализирано, както и един от най-гордите моменти в кариерата ми. Сега, след приключване на всички документи, мога да съсредоточа вниманието си върху прилагане на стратегията ни за превръщане на Астън в още по-успешна марка през идващите години.”

Формула 1 е важна част от стратегията. Потвърдихте, че Рейсинг Пойнт ще стане Астън Мартин от 2021 г.

„Марка с опита и историята на Астън Мартин трябва да се състезава на най-високото ниво на автомобилния спорт. Инвестиционната ни стратегия поставя Формула 1 в центъра на маркетинговите ни планове. Астън Мартин се е състезавал успешно в различни класове на моторспорта, но сега имаме възможността да създадем заводски екип в F1. Глобалността на Формула 1 е неповторима и ще ни помогне да демонстрираме бранда си на ключовите му пазари.”

Искате също така да използвате F1 технологии за автомобилите на Астън?

„Това също е важна част от стратегията ни. Формула 1 отваря възможности за трансфер на технологии. Невероятно се вълнувам да открия какво може да премине от състезателната програма към серийните модели.”

Какво ще се промени в базата до Силвърстоун през следващите 12 месеца?

„Хората там са истински състезатели. Техните решимост и дух са сред основните причини, заради които инвестирах в отбор от Формула 1. След 30 години те заслужават възможността да представят легендарна марка. Продължаваме да инвестираме в екипа, за да дадем на всички необходимите ресурси. С името на Астън Мартин идват повече натиск, по-големи очаквания. Ще трябва да сме конкурентоспособни от самото начало. Не се и съмнявам обаче, че хората ни ще носят достойно името на марката.”

Пандемията от коронавируса се отрази на целия свят. Как влияе на плановете за 2021 г.?

„Не мисля, че има област от живота или бизнеса, останала незасегната от тази ужасна пандемия. Състезателната общност се приспособява възможно най-добре. Разбира се, като състезатели сме разочаровани, че няма надпревари, но всички сме наясно с голямата картина в тази глобална борба и затова оставаме у дома. Отборът ни участва и в Project Pitlane, чиято цел е по-бързото производство на респиратори. Междувременно разчитаме на видео конференции, за да движим плановете за 2020 и 2021 г. напред. Ще съм част от Формула 1 в дългосрочен план. Настоящата ситуация е временна пауза в едно дълго пътешествие.”