Начало Moto News Лоренсо: Херес пасва на стила ми

Лоренсо: Херес пасва на стила ми

165
0
Хорхе Лоренсо
снимка: Хонда

Марк Маркес и Хорхе Лоренсо са готови за Гран при №300 в MotoGP този уикенд на испанската писта Херес. Това ще е първи старт в Европа за първенството през 2019 г. и той ще е наистина специален.

След трудностите в Остин (САЩ) Маркес няма търпение пак да води битка. Той има общо 6 подиума и 2 победи на Херес.

„Херес винаги е специално състезание, защото е първото в Европа и получаваме огромна подкрепа от испанските фенове. Подходът ни ще е същият като за всеки друг уикенд. Трябва да се възползваме максимално от всеки миг на писта, като се има предвид колко оспорвано е първенството. Паузата между надпреварата в Америка и Херес изглеждаше по-дълга от всякога и нямам търпение да се кача отново на мотора си”, заяви Маркес.


Лоренсо е един от много малкото пилоти с по-добри постижения на Херес от резултатите на Маркес

Петкратният световен шампион е с 3 победи и 8 подиума там. Вече напълно възстановен, той се надява на силен уикенд на родна земя.

„От старта на сезона мисля за тази надпревара. Знаехме, че първите няколко кръга ще са сложни за нас заради ограничените възможности за тестове. Но Херес е едно от любимите ми трасета. Настилката по принцип има голямо сцепление и това пасва на стила ми за разлика от пистите, на които се състезавахме досега. Сигурен съм, че можем да постигнем добър резултат с отбора, тъй като научихме много в предходните състезания”, каза Лоренсо.