Начало Moto News Лоренцо Савадори ще кара за Априлия във Валенсия и Портимао

Лоренцо Савадори ще кара за Априлия във Валенсия и Портимао

161
0
Лоренцо Савадори
Лоренцо Савадори, снимка Мишлен
Тимът на Априлия обяви, че тазгодишния шампион в Италианския Супербайк (CIV) и тест пилот на отбора Лоренцо Савадори ще заеме мястото на Брадли Смит във финалните надпревари за сезон 2020.

Савадори ще направи своя дебют в първото състезание на пистата Рикардо Тормо. След това ще кара в Гран при на Валенсия и във финалния кръг на сезон 2020 в Португалия. Лоренцо е шампион в Италианския Супербайк (CIV). Тази година той спечели шест победи и две втори места в общо осем надпревари. Също така Лоренцо кара RS-GP по време на предсезонните тестове в Малайзия.

„Първо искам да благодаря на Брадли за представянето му до момента. Той се справи много добре и допринесе за добрите резултати на отбора. Неговия принос бе много ценен за Априлия. Oчаквам с нетърпение дебюта на Лоренцо Савадори. Това е голяма стъпка напред в неговата кариера. В същото време той продължава развитието на RS-GP за следващия сезон“, сподели шефът на Априлия Масимо Ривола.

„Много се радвам, че ще направя своя дебют в кралския клас. Благодаря на Априлия за предоставената възможност. Опитът, който натрупах в тестовете със сигурност ще ми е от полза. Вече съм фокусиран върху първата надпревара във Валенсия и се надявам да запиша добър резултат“, заяви Лоренцо Савадори.