Начало Moto News Лоренцо ще участва в последния предсезонен тест в Катар

Лоренцо ще участва в последния предсезонен тест в Катар

54
0

Хорхe Лоренцо потвърди, че ще вземе участие в последния предсезонен тест от MotoGP в Катар, който ще се проведе в четвъртък (18-ти) и петък (19-ти).

22-годишният пилот счупи десния си палец по време на тренировка с кросов мотоциклет преди 4 седмици и поради тази причина пропусна теста в Малайзия в края на миналия месец. Сега обаче докторите са му дали разрешение отново да възседне своята Ямаха М1 за теста в Катар.

Ръката на испанеца вече е напълно възстановена, но въпреки това той ще продължи с физиотерапията, тъй като мускулът около счупената кост се нуждае от допълнително възстановяване. Важното обаче е, че докторите са го уверили, че няма възможност за влошаване на контузията при карането на състезателния му мотоциклет.

„Контузията се случи преди по-малко от 5 седмици, но ние нямаше как да пропуснем последния тест, защото това щеше да е лошо за подготовката ни – не сме далеч от първия старт за сезона. Докторът ми направи специален карбонов предпазител, а Дайнезе модифицираха ръкавицата ми, за да предпазят допълнително мястото на фрактурата, така че ще видим как ще тръгнат нещата“, заяви Лоренцо.