Начало Други Лотерер, Фаслер и Трелюе празнуват втората си победа в Льо Ман

Лотерер, Фаслер и Трелюе празнуват втората си победа в Льо Ман

47
0
24 часа на Льо Ман,Ауди

Андре Лотерер, Марсел Фаслер и Беноа Трелюе защитиха миналогодишната си победа от 24 часа на Льо Ман – нещо, което не се случва често в най-прочутата надпревара за издръжливост в света. Те обаче се справиха, при това в първия си опит с хибридното Ауди R18 e-tron Куатро. Именно представянето и поведението на колата отбеляза Лотерер в коментара си след финала.

Новият e-tron Куатро е много силен автомобил и това ни даде сериозна увереност – заяви немският пилот. – Страхотно е, че спечелихме отново! Чувството е наистина невероятно. Състезанието обаче бе много напрегнато. Преди година се борехме срещу Пежо, сега – срещу Тойота в началото. След отпадането на съперниците борбата бе със съотборниците ни с кола №2. Ауди Спорт ни дадоха пълна свобода в тази ситуация. Беше истинско надбягване, а когато се случва с пилоти със същия автомобил, е особено интересно.

Фаслер отбеляза, че надпреварата е била невероятна с много върхове и спадове – особено за него, тъй като претърпя два инцидента (удар и завъртане).

Механиците дадоха всичко от себе си, за да поправят колата възможно най-бързо след удара. Колегите ми също свършиха фантастична. Беше наистина велик ден за Ауди. Двойна победа с новата технология е брилянтен резултат – допълни той.

Трелюе от своя страна добави, че трафикът тази година е бил особено тежък и е трябвало да се внимава непрекъснато за останалите автомобили по трасето, както и да не се напуска състезателната линия, тъй като извън нея бе особено хлъзгаво.