Начало Formula E News Лотерер остава във Формула Е с отбора на Андрети

Лотерер остава във Формула Е с отбора на Андрети

240
0
Андре Лотерер
Андре Лотерер, снимка Порше

Андре Лотерер остава във Формула Е и през сезон 2022-23. Германецът подписа с отбора на Андрети Аутоспорт и идва на мястото на Оливър Аскю. Негов съотборник ще бъде Джейк Денис.

Първоначално Лотерер нямаше намерение да остава във Формула Е след като напусна отбора на Порше преди няколко седмици. 40-годишният състезател бе заменен от Антонио Феликс да Коща.

Опитният германец все още е част от семейството на германския производител и ще се завърне в световния шампионат за издръжливост зад волана на новия хиперавтомобил 963 LMDh.

В крайна сметка се оказа, че Лотерер иска да продължи участието си във Формула Е. Германецът реши да се присъедини към Андрети Аутоспорт за сезон 2022-23. Американският отбор приключи взаимоотношенията си с БМВ и вече ще използва задвижващи системи на Порше.

„Развълнуван съм, че се присъединявам към Avalanche Andretti FE за сезон 9 и началото на ерата Gen3“, сподели Лотерер.

„Съвместната работа с Джейк ще бъде чудесна комбинация, която ми ще позволи да продължим да изтласкваме отбора към челните позиции във Формула Е.“

Лотерер ще съчетава задълженията си във Формула Е заедно с тези в WEC. От следващата година Порше ще си партнира с друг голям американския отбор в лицето на Пенске.

Според Майкъл Андрети, идването на Лотерер ще създаде „конкурентна и вълнуваща“ пилотска двойка с Денис. Отборът на Андрети се надява да продължи да се придвижва напред в класирането.

„Винаги се стремим да бъдем в челото на всяка серия, в която се състезаваме“, каза Андрети.

„Андре внася богат опит в Avalanche Andretti и е още една стъпка към създаването на отбор, който може да се бори за победи и за световния шампионат. Очакваме с нетърпение той да се присъедини към Джейк, за да създадем конкурентен и вълнуващ пилотски състав.“

Лотерер участва в последните пет сезон във Формула Е. Германският ветеран се състезаваше за отборите на Techeetah и Порше. През този период той записа осем подиума и все още търси първата си победа в електрическия шампионат на ФИА.