Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус без новости по колата за Мелбърн

Лотус без новости по колата за Мелбърн

30
0
Лотус Е22

Досегашните тестове показаха, че надеждността ще е много важна през този сезон. Лотус пропуснаха първите тестове на Херес, което определено не им е от полза. Там отборите изпробваха най-вече работата на новите задвижващи системи, а Рено изглежда имат сериозни проблеми.

Въпреки това от Лотус направиха добро впечатление в Бахрейн и изразиха задоволството си от своята форма. Освен това в последните предсезонни тестове, започващи утре екипът от Енстън ще изпита първите ъпгрейди в своя пакет преди първото състезание в Мелбърн. Там отбора няма да има новости и ще разчита именно на изпробваната в последните изпитания конфигурация.

„Имаме нов пакет, който ще представим в последните тестове в Бахрейн“, обясни техническият директор на Лотус, Ник Честър. „Новости ще имаме в последствие за второто състезание в Малайзия.“

За да разчитат на успех обаче от Лотус, както и останалите тимове използващи задвижващи системи на Рено ще трябва да подобрят надеждността си. Ако това стане според Честър отборът ще се бори за класиране в челото.

„Данните от първите изпитания потвърдиха данните от аеротунела и ни правят много радостни. Ако успеем да се справим с надеждността, тогава ще можем да сме конкурентоспособни.“