Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус Е21 изглежда конкурентоспособен и издръжлив болид, заяви Алисън

Лотус Е21 изглежда конкурентоспособен и издръжлив болид, заяви Алисън

35
0
Джеймс Алисън

Екипът на Лотус направи положителни изводи от първите си тестове за годината на пистата Херес в Испания. Кими Райконен вече заяви, че според него новият болид Е21 е добра база за работа по-нататък през 2013 г. Това мнение бе подкрепено от техническия директор Джеймс Алисън:

– Зимните тестове са изключително ценни. Имаме само 12 дни да се уверим във възможностите на един много сложен автомобил. Едва 12 дни, след които да сме сигурни в силите си, когато пристигнем в Мелбърн. Херес ни даде четири дни хубаво време. Пистата е сериозно предизвикателство и натовари колата както като издръжливост, така и от гледна точка на скоростта. Тръгнахме си след първите тренировки в чудесно разположение на духа, след като бяхме научили, че Е21 изглежда и конкурентоспособен, и сравнително здрав болид.

Алисън продължи с обяснението, че промените в гумите на Пирели са положителни. В Лотус променяха нееднократно настройките на автомобилите си в опит да извлекат максимума от тях.

– Що се отнася до избора на смеси, то ние сме доволни от посоката на работа на Пирели. Предизвикателството за нас е да открием как да се справим с тях по-добре от съперниците ни – допълни техническият шеф на тима от Енстън.

Част от основната дейност на тима от сега до първия старт в Мелбърн ще е да навакса с производството на компоненти.

– На Херес използвахме само едно шаси, а след месец време трябва да имаме готови четири кокпита. Скоростни кутии, окачване, хиляди дребни детайли трябва да се направят, за да започнем сезона си. В същото време ще развиваме нови неща за Мелбърн, за да останем конкурентоспособни – каза още Алисън.