Начало Автомобили Lotus Eco Elise

Lotus Eco Elise

48
0

Lotus ще покажат в Лондон екологичен прототип, базиран на спортния модел Elise. В момента автомобилните компании обръщат най-голямо внимание на редуцирането на вредните емисии и консумацията на гориво, когато стане дума за „природосъобразност”, докато новият Eco Elise показва една нова перспектива.

Някои от въпросните природосъобразни елементи в колата включват конструкция от по-екологични материали, каквито са конопът, вълната. Дори боите са на водна основа. Други аспекти включват програма за редуциране на теглото, както и система за показване на смяната на предавките, която е интегрирана в арматурното табло. Тя е създадена, за да осигурява по-екологичен начин на шофиране, като показва кога е оптималният момент за смяна на предавките, с който да се редуцират нивата на вредни емисии и да се пести гориво.

Колата дори притежава слънчеви панели на покрива си, с помощта на които се захранват помощни електронни уреди. И за да бъде в унисон със запазената марка на Lotus – добро представяне посредством ниско тегло – Eco Elise тежи с 32 кг по-малко от стандартния Elise S. Това означава, че Eco моделите могат да постигат по-добра икономия на гориво и дори още по-добро представяне на пътя в сравнение с S.