Начало Автомобили Lotus Evora 1:64

Lotus Evora 1:64

43
0

Оказа се, че в автомобилното изложение в Лондон има две премиери на Lotus – едната е толкова очакваният 2+2 GT, наречен Evora, докато другата бе умален модел Matchbox, изработен в мащаб 1:64 .

В продължение на девет месеца Lotus и Mattel са планирали представянето на умалена Matchbox версия на Evora, така че то да съвпадне с дебюта на оригиналния модел. Истината е, че това е изисквало повече от тежка и сложна работа от Mattel.

Дизайнерите от Lotus Design и Matchbox са работили изключително прецизно, за да пресъздадат оптимално добре новия Lotus. Резултатът от партньорството е едно идеално моделче Evora, което е изработено в достатъчно детайли, за да допадне и на най-големите фенове на Lotus.

Работата по умаления модел започва още в началото на годината, когато от Lotus започват да разкриват постепенно все повече детайли за Evora. Lotus са споделили информация веднъж през януари и след това през април, като екипът на Matchbox работи в Калифорния, докато този на Lotus – в Норфолк.

Ръсел Кар, шеф на дизайнерския отдел в Lotus, коментира: „Работим с Mattel от повече от 10 години и развиването на Matchbox версия на Evora в мащаб 1:64 стана по-същото време, по което бе конструиран и оригиналният Evora. Затова и имаше страхотен ентусиазъм и ефективност по време на разработването на двата проекта.”

„Целият дизайнерски екип се сработи отлично с Matchbox, така че реално ние работихме с компанията, която ни е вдъхновявала някога за автомобилния дизайн.”

Първата стъпка при разработването на умаления Evora е била да се направи снимка на оригинала. Съответно са били направени подробни снимки не само на готовия модел, ами и по време на процеса на производство. Това включва снимки на интериора и екстериора, по-детайлни близки снимки, както и такива, които да обхванат цялата дължина на колата. Тимът на Matchbox е получил различни важни данни като височина, колесна база и размер на двигателното отделение посредством CAD данни, предоставени от Lotus.

„Имаме близка и дългосрочна връзка с Lotus и да си партнираме с тях за създаването на Matchbox версия на новата Evora преди представянето на истинския модел бе уникална и много интересна възможност за нашите дизайнери” – казва Джеф Уолкър, вицепрезидент в Mattel.

Последният етап от дизайнерския процес е бил да се създаде 1:64 дигитален модел посредством модерен софтуер, който може да комбинира CAD данни със снимки.

Lotus Evora ще се предлага конкретно във Великобритания от пролетта на 2009 година, но междувременно истинските фенове ще могат да се наслаждават на умаления Matchbox модел