Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус F1 Тийм обяви създаването на младежки екип

Лотус F1 Тийм обяви създаването на младежки екип

53
0
Лотус F1 Джуниър Тийм

Лотус F1 Тийм обяви създаването на младежки екип (Лотус F1 Джуниър Тийм), както и седемте пилоти, участващи в него. Младите пилоти ще бъдат подкрепяни от отбора и ще работят по всички аспекти от развитието си – физическа подготовка, хранителен и здравен режим, социално и ментално развитие, бизнес етика и принципи, PR обучение.

Състезателите ще участват в различни шампионите – световните серии Формула Рено 3.5, еврокупата Формула Рено 2.0, категория KF в картинга и т.н. Избраните са:

Марко Соренсен (на 22 години, Дания, FR 3.5)

Марлон Стокингер (21, Филипини, GP3)

Алекс Фонтана (20, Швейцария, GP3)

Оскар Тунхо (17, Колумбия, еврокупа FR 2.0)

Естебан Окон (16, Франция, еврокупа FR 2.0)

Александър Албон (16, Тайланд, еврокупа FR 2.0)

Дориан Боколачи (14, Франция, картинг – KF категория)

Лотус F1 Джуниър Тийм е създаден на мястото на предишната академия за млади пилоти i-Race Professional и се гради на по-близки връзки с отбора от Формула 1, както и на всички предимства, идващи от такова сътрудничество – коментира шефът на екипа в Гран при Ерик Булие. – Обявихме имената на седем много талантливи пилоти, мнозина от които ще се състезават срещу свои съекипници от програмата. Предлагаме задълбочена подготовка и тренировъчен режим, които би трябвало да окуражат развитието и възможно най-доброто представяне на младежите. Автомобилният спорт може да е много сериозно изпитания за младите състезатели, особено всичко, случващо се извън пистите. Надяваме се да дадем на нашите момчета максимално добра подготовка за бъдещите им кариери.