Начало Лайфстайл Лотус на училище

Лотус на училище

59
0
Хейки Ковалайнен

Лотус изкараха чудесна седмица в Куала Лумпур преди началото на уикенда за Гран при на Малайзия, а едно от най-интересните им преживявания бе посещение в старото училище на шефа Тони Фернандес. Малайзийският предприемач заведе пилотите си Хейки Ковалайнен и Ярно Трули в Алис Смит Скуул, а към компанията се присъедини и главният изпълнителен директор Риад Асмат.

Децата се събраха в училищния гимнастически салон, за да посрещнат гостите. Пилотите отговаряха дълго на въпроси и си говореха с хлапетата за мечтите им, как могат да ги постигнат. След това позираха за безкрайно много снимки сред море от щастливи лица.

Беше различно, когато учех тук. През 1970 г. този салон беше всъщност трапа за скок на дължина. Но бях тук преди 29 години, точно като вас днес – разказа Фернандес на децата. – Преди време пък се роди мечтата ни създадем отбор за Формула 1 и да се състезаваме срещу момчета, които са били в този спорт цели 60 години. След пет месеца имахме екип. Мечтайте за невъзможното. Страхотно е да се мечтае. През целия ми живот хора ми казваха, че не мога да правя разни неща – не мога да създам авиокомпания, не мога да направя отбор за Формула 1. Никога не съм ги слушал. Не позволявайте никой да ви отказва от мечтите ви, защото без тях не можете да реализирате амбициите си. В реда на нещата е да опитате, нормално е да има провали. Но докато не пробвате, не знаете какво ще стане – заяви още той.