Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус не се притесняват от слуховете за отиване на Райконен в Ред...

Лотус не се притесняват от слуховете за отиване на Райконен в Ред Бул

44
0
Кими Райконен

В екипа на Лотус не се притесняват от слуховете за това, че Кими Райконен може да отиде в Ред Бул догодина. Скандалът от Гран при на Малайзия в екипа от Милтън Кийнс доведе до поредица слухове относно бъдещето на Марк Уебър. Името на световния шампион за 2007 г. е едно от спряганите за кокпита на австралиеца.

Собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц заяви, че Кими „винаги е кандидат“. Самият пилот обясни, че не знае какво ще прави догодина, макар да е поласкан от подобни коментари.

Притежаващият тима на Лотус Жерар Лопес обаче приема подобни приказки с голяма доза съмнение.

Позицията на Кими ще се базира на куп неща, а не на това какво говорят Ред Бул. Мисля, че те имат с какво да се занимават в момента – заяви люксембургският бизнесмен. – Що се отнася до нас, то отношенията ни с Кими са отлични. Намираме се на желаната от нас позиция, той е там, където иска да бъде и мога да ви гарантирам, че Кими не е човек, който би подписал какъвто и да е предварителен договор – с когото и да е. Ако продължаваме да му даваме желаното от него, не виждам никаква причина да ходи другаде. Ние сме доволни от него и няма защо да го сменяме. Що се отнася до Ред Бул, то всяко изказване в момента е част от играта, докато си имат техни собствени грижи. Може би се опитват чрез някакво подобно изявление да видят дали няма да им помогне, но не виждам как би могло. И мисля, че Кими ще остане.

Райконен завърши всички надпревари миналия сезон, който бе първи след връщането му във Формула 1. Само в една от тях не спечели точки. Започна 2013-та с победа в Австралия, в Малайзия бе седми, а в Китай отново се качи на подиума (втори). Понастоящем е втори в генералното класиране, само на 3 точки зад Себастиан Фетел.

– Кими е световен шампион и може пак да спечели титлата благодарение качествата на карането и на опита му. Той не бърка. Видяхме миналата година, виждаме го и сега – много е постоянен. Предишния сезон бе трети и тогава казах, че може да отиде още по-нагоре. Да видим колко по-нагоре – сподели още Лопес.