Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус очакват добър уикенд в Германия

Лотус очакват добър уикенд в Германия

51
0

И отборът на Лотус очаква Гран при на Германия този уикенд с нетърпение, тъй като в тима се надяват Хокенхайм да пасне на болидите Т127, управлявани от Хейки Ковалайнен и Ярно Трули. Работата на всички ще е улеснена от настоящата конфигурация на трасето, твърди спортният директор на екипа Дитер Гас.

– Преди бе невероятно трудно да се постигнат прилични настройки заради комбинацията от дългите прави в гората и бавните завои в останалата част на пистата – признава той. – Непрекъснато се преследваше компромис между нивото на механично сцепление и това на аеродинамично прилепяне. Всичко това сега е значително улеснено, просто защото правите вече не са чак толкова дълги. Но все още се използва максимум аеропритискане. Пилотите имат шанс да изпреварват в края на правата преди шести завой при правилно настроен автомобил – допълва Гас.

Според него Т127 наистина ще върви добре на Хокенхайм, чийто скоростен профил е различен от този на Силвърстоун. На британското трасе, макар да не пасваше съвсем на характеристиките на тазгодишните Лотус-и, отборът се представи чудесно, като и двата автомобила завършиха надпреварата.

– На Силвърстоун имахме сериозни подобрения по болидите, а не успяхме да ги използваме на максимум, тъй като нямаше достатъчно време за изпитания и изпипване на реглажите. Затова сега целта ни ще е да извлечем всичко възможно още в свободните тренировки. Освен това ще имаме шанс да играем малко повече с баласта, което би трябвало да ни помогне да намерим по-добър баланс – каза още спортният шеф.