Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус обмисля да използва задвижващи системи на Мерцедес от догодина?

Лотус обмисля да използва задвижващи системи на Мерцедес от догодина?

28
0
Пастор Малдонадо

Отборът на Лотус обмислят използването на задвижващи системи на Мерцедес от 2015 г. Тимът от Енстън е в контакт с производителя на двигатели, твърди известният журналист Адам Купър, цитирайки добре информирани източници.

Отношенията между Лотус и настоящите им партньори от Рено са доста обтегнати от известно време. От Енстън закъсняват с плащания към Вири-Шатийон вече повече от две години. Тазгодишната задвижваща система на френския производител пък не е на достатъчно добро ниво, докато в Лотус са убедени, че са направили силен автомобил, но не могат да го демонстрират заради проблемите с издръжливостта на двигателната група.

Мерцедес от друга страна ще имат капацитет да работят с Лотус, след като Макларън се прехвърлят на Хонда от догодина. Концернът вероятно ще иска стабилни финансови гаранции, а не е изяснено и доколко комбинацията от двата бранда е възможна от маркетингова гледна точка.

На Лотус им е необходимо сериозно подобрение във формата, тъй като се борят да запазят спонсорите си. Финансовите трудности на екипа продължават вече втори сезон и наличните средства са крайно недостатъчни в дългосрочен план. Иначе отборът от Енстън има сериозни традиции в работата с Рено, датиращи още от 1995 г. (тогава като Бенетон).