Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус потвърди Малдонадо за 2016 г.

Лотус потвърди Малдонадо за 2016 г.

38
0

Лотус потвърди, че Пастор Малдонадо ще бъде пилот в тима и за следващия сезон. Венецуелецът кара за екипа от Инстън от 2014 г., но въпреки че имаше договор за догодина, оставането му не бе сигурно заради евентуалното закупуване на Лотус от Рено.

Това засега обаче се отлага, като изглежда, че френската компания не може да се договори с боса на Ф1 Бърни Екълстоун за допълнителните пари, които да получава като исторически тим. За такива в момента се считат Ферари, Макларън, Уилямс, Мерцедес и Ред Бул и те получават общо 15% от търговските приходи, разпределени по различен начин.

А Малдонадо носи със себе си петролната компания на Венецуела PDVSA, която налива в отбора по 50 млн. долара на сезон. Затова явно от тима са преценили, че е по-добре да го запазят, осигурявайки си отлично допълнително финансиране. Ако бяха решили да го освободят, те трябваше да му плащат неустойка за преждевременно прекратения контракт.

„Това е позитивно нещо за бъдещето на тима, заяви шефът на Лотус Жерар Лопес. – Всеки в Енстън може да потвърди, че Пастор е страхотен човек за работа и всички ние знаем на какво представяне е способен той на трасето. Надявам се да имаме нови позитивни съобщения относно тима в близко бъдеще.”