Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус с нов под за Сингапур

Лотус с нов под за Сингапур

65
0
пожар,Хейки Ковалайнен

Нов под, дифузьор и спирачни апарати (заради високите температури) ще имат болидите на Лотус за предстоящата Гран при на Сингапур, разкри техническият шеф на отбора Майк Гаскойн. Резултатите от аеродинамичния тунел по отношение представянето на новите елементи били особено обнадеждаващи, но едва на пистата в екипа ще правят реални изводи за последните си разработки.

Заедно с Малайзия и Силвърстоун това ще ни е трето домашно състезание за сезона – допълни шефът на тима Тони Фернандес. – Едно от най-хубавите неща за мен в последните няколко старта бяха видимите подобрения в бокса и на питуола: правим по-бързи спирания, работата по автомобилите е с повишена скорост, както и по-ефективна, взимат се правилните стратегически решения в точните моменти – заяви началникът.

Хейки Ковалайнен от своя страна обича надпреварите в топли страни, но миналогодишният кръг в Сингапур се оказа прекалено горещ дори за него, след като автомобилът му се подпали. Хладнокръвният финландец обаче невъзмутимо помоли за пожарогасител механиците на Уилямс (пред техния бокс се озова при спирането си) и сам изгаси пожара, а снимка от инцидента спечели награда след финала на сезона.

След добро представяне в Италия и Ярно Трули е готов за следващото предизвикателство, но отново не пропусна да се оплаче от сблъсъка си с Фелипе Маса на Монца.

Ако не беше този удар, можех да съм още по-напред, но като цяло съм доволен от уикенда си там. Ще пристигна в Сингапур възможно най-късно, за да не объркам организма си – каза още пилотът, чийто договор бе подновен за 2012 г. именно в предишния състезателен уикенд.