Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус се извиниха за размяната на нецензурни реплики с Райконен

Лотус се извиниха за размяната на нецензурни реплики с Райконен

24
0
Алан Перман,Кими Райконен,Ромейн Грожан

Шефът на Лотус Ерик Булие се извини от името на отбора си за размяната на нецензурни реплики от питуола с Кими Райконен по време на Гран при на Индия.

Директорът операции на пистата Алан Перман се обади на финландеца по радиото с репликата:

Кими, махни се от шибания път.

До ситуацията се стигна, тъй като Райконен защитаваше упорито позицията си от съотборника си Ромейн Грожан, който бе с по-нови гуми и съответно по-бърз. Световният шампион за 2007 г. заяви на Перман да не му крещи по радиото, използвайки също нецензурни думи.

Това дори не бе нареждане от отбора – Ромейн бе с две секунди по-бърз от Кими в конкретния момент. Радио съобщението обаче можеше да бъде предадено по не толкова емоционален начин. Имаше сериозно напрежение, опасност от технически проблеми и някои от използваните думи определено не бяха подходящи. Знам, че доста хора бяха изненадани и мога само да се извиня от името на тима. Това няма да се случи повече – заяви Булие пред уебсайта на отбора.

Перман изрази разочарование от поведението на Кими веднага след финала на пистата Буд Интернешънъл. Грожан пък заяви, че не знае повода за размяната на реплики и прати репортерите да питат съекипника му, макар да не бе сигурен, че ще получат отговор.

Булие от своя страна обясни, че пилотите са свободни да се състезават един с друг и продължи:

Истина е обаче, че очаквахме може би – нека така да го кажа – малко по-лесна маневра. Никога не си щастлив, виждайки болидите ти да се борят и единият да излита, така че правиш всичко, за да си сигурен, че ставащото е в интерес на отбора. Работим с тези момчета и очакваме резултати от тях, но зад гърбовете им има екип и трябва да се мисли за това. Ще говоря и с двамата отново в Абу Даби.