Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус ще са с модификации на аерокомпоненти и пода за Испания

Лотус ще са с модификации на аерокомпоненти и пода за Испания

29
0
Ромейн Грожан

Тимът на Лотус ще има модификации на аеродинамични компоненти, на главините и пода за предстоящата Гран при на Испания. На Муджело обаче отборът прави тестове, каквито няма шанс да провежда по време на петъчните тренировки от състезателен уикенд, тъй като отнемат прекалено много време, обясни техническият директор Джеймс Алисън.

И в двата дни, когато се караше на сухо, изследвахме една конфигурация сутринта, а следобед – напълно различна – продължи той. – Това ни позволи да си отговорим на някои въпроси, които ни мъчеха от известно време и ни даде чудесна посока на развитие за следващите надпревари. Именно в тази работа се изразява предимството на тест извън състезателните уикенди. В началото на годината всички са толкова концентрирани върху издръжливостта и нещата да са готови за първия старт, че няма време да се сравняват конфигурации и т.н.

Алисън засегна и широко дискутираната тема за гумите.

Всички се опитваме да намерим прозореца, в който гумите работят най-добре. Факторите, влияещи върху това, са аеропритискането, ненатоварващо ги прекалено много окачване, пилоти с не много агресивен стил на управление. Екипите се стараят да постигнат всичко това, ние не правим изключение. Аз съм сравнително спокоен заради факта, че досега през цялото време (освен в петък сутринта в Шанхай, когато бе наистина студено) колата ни работи наистина добре с гумите. А това са четири различни писти с много различни условия като температури, настилка и т.н. При това положение имаме късмет, че Е20 се справя – заяви техническият шеф на Лотус.

На Каталуния обаче метеорологичните условия ще са различни от тези по време на предсезонните тестове. Това ще доведе съответно до друго поведение на гумите, а и автомобилът на тима е развит спрямо този от тренировките през февруари-март, така че екипът ще има работа, за да е сигурен, че Е20 ще е достатъчно бърз.