Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус ще търсят скорост за Малайзия, Торо Росо се радват на точката...

Лотус ще търсят скорост за Малайзия, Торо Росо се радват на точката на Буеми

41
0
Себастиен Буеми

Хейки Ковалайнен (незавършил):

– До отпадането бях много доволен от представянето си. Направих добър старт и след това вървях с темпото на [Хайме] Алгерсуари и [Серхио] Перес, докато теч на вода не сложи край на състезанието ми. Уикендът ни бе сложен – вероятно по-труден, отколкото очаквахме, но имаме малко време да анализираме защо скоростта ни не бе точно каквато очаквахме, както и да работим върху издръжливостта преди Малайзия.

Ярно Трули (15-и):

– Беше наистина прекрасно да финиширам в състезанието и да покажа сравнително добро темпо, въпреки някои проблеми, които трябваше да преодолеем в рамките на уикенда. Сега разполагаме с много полезна информация, която да ни помогне преди Малайзия и Китай. И според мен, след като преодолеем първоначалните грижи, ще демонстрираме желаната от нас стъпка напред.

Майк Гаскойн (технически директор на Лотус):

– Имахме проблем с теч на вода от радиатора на колата на Хейки, който за съжаление скоро след питстопа му сложи край на състезанието му. До този момент той бе много силен. Ярно имаше грижи в ранните етапи с твърдите гуми, така че се прехвърли към меките и бързо качи темпото.

 

Себастиен Буеми (10-и):

– Не е твърде зле да финиширам десети, след като вчера стигнах Q3, но мисля, че можех да се справя и по-добре – осмо-девето място ми изглеждаха постижими. Срамота е, че със съотборника ми се сбутахме в първия завой. Случва се не за първи път, така че може би трябва да си поговорим за това, след като изгледам записите на инцидента! Към края не можах да удържа Маса, който бе значително по-бърз от мен в този момент, но въпреки това съм доволен от резултата. Като цяло бих казал, че определено сме по-конкурентоспособни от миналата година и сега трябва да продължим да напредваме.

Хайме Алгерсуари (13-и):

– Направих добър старт и стигнах някъде 10-а, 11-а позиция, ако не се лъжа. След това – при влизането във втори завой – Михаел [Шумахер] пресече кривата, тъй като минаваше от външната страна, а аз бях отвътре. В резултат на това той докосна предното ми крило, което наложи смяната на носа. Можеше да го избегне, защото аз вече бях на половината на завоя. Но в крайна сметка означаваше допълнителен стоп за мен и на практика сложи край на шансовете ми за добър резултат. Трябва да отбележа, че колата ми работи добре. Доволен съм, че финиширах в първата надпревара, а сега трябва да видим какво да подобрим за Малайзия.