Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус търсят необходимите компромиси за подобряване скоростта на Е20

Лотус търсят необходимите компромиси за подобряване скоростта на Е20

63
0
Кими Райконен

В екипа на Лотус бяха особено радостни, че изкараха петъчните тренировки на суха писта. Кими Райконен завъртя общо 67 обиколки, а съотборникът му за този уикенд Жером Дамброзио – 65, като белгиецът успешно се адаптира към болида.

Обобщението в края на деня гласеше, че цялата предначертана програма е била изпълнена, като са направени дълги серии от обиколки и с двата типа гуми (хард и медиум).

Директорът операции на пистата Алан Перман заяви, че отборът е доста доволен от Е20 с всякакво количество гориво.

Хубаво е, че изкарахме нормален петък, тъй като ни е първият от известно време насам! Необходимостта от ниско аеропритискане означаваше, че се съсредоточихме върху различни компромиси. Колата трябва да върви добре през завоите, окачването да е достатъчно меко за преодоляване на бордюрите и същевременно твърдо за високоскоростните смени на посоката и т.н. Смятаме, че постигнахме напредък. Жером свърши чудесно работа, като постепенно намаляваше разликата спрямо Кими – добави Перман.

Райконен определи деня си като добър:

– Опитахме няколко различни неща и съм щастлив с колата. Темпото ни в дълга серия не е лошо, а и не бяхме прекалено далеч от най-бързите обиколки днес. Тук няма кой знае колко завои, но карането в конфигурация с ниско аеропритискане означава, че сцеплението не е добро при спиране и преминаване на шиканите. Не е лесно да направиш перфектен тур, но може би ще успеем да се справим утре – каза още финландецът.