Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус в приповдигнато настроение след Япония

Лотус в приповдигнато настроение след Япония

34
0
Хейки Ковалайнен

След най-доброто си класиране за този сезон в Япония отборът на Лотус е в приповдигнато настроение преди следващия кръг от световния шампионат в Корея.

– Тръгнах си от Сузука в понеделник сутринта, все още летейки заради страхотното ни състезание. Тогава казах, че колата беше фантастична за каране, а всеки пилот се моли за дни като този. Той означаваше толкова много за целия екип, феновете ни, за всички – обясни Хейки Ковалайнен. – Резултатът бе страхотно окуражаващ с оглед приближаването края на сезона и най-вече заради това, че бяхме толкова напред пред Върджин-ите. А те продължават да обновяват неща по болида си за всеки старт, докато ние вече работим изцяло за 2011 г. и нямаме нищо ново по колите си от Силвърстоун насам. Оставайки толкова напред, вече е сериозно постижение – допълни финландецът.

И той като колегите си тепърва ще разкрива тайните на пистата Йеонгам, като според Хейки първо ще трябва да се намерят състезателните линии и след това да се търсят оптимални настройки.

– Честно казано, няма да отнеме кой знае колко време, за да свикнем с конфигурацията и според мен Т127 ще върви добре там. Трасето е от типичния вече съвременен вид – няколко дълги прави със сериозно спиране в края, комбинация от по-тесни и по-бързи завои. При това положение би трябвало да си запазим нивото на представяне от Япония – каза още Ковалайнен.

Съотборникът му Ярно Трули отбеляза от своя страна, че предпочита да обиколи пистата няколко пъти в четвъртък пред симулаторите и компютърните игри.

– Това е чудесен начин и да се отървеш от стреса след дълъг самолетен полет, като същевременно уточняваш точките на спиране и завиване. Каквото и да се случи, са ми нужни няколко тура, за да се почувствам удобно и след това мога да натискам. Не отнема кой знае колко време да се аклиматизираш – обясни италианецът.