Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус, Върджин и Испания за тренировките си на Каталуния

Лотус, Върджин и Испания за тренировките си на Каталуния

39
0
Испания рейсинг,Нараин Картикеян

Отзиви от Лотус, Върджин рейсинг и Испания рейсинг за представянето си в петъчните свободни тренировки преди Гран при на Испания на пистата Каталуния.

Хейки Ковалайнен (19-о и 18-о време):

Можем да сме доволни от показаното през деня. Отбелязахме напредък и с течение на тренировките взимахме повече и повече от новия пакет. Разликата до отборите отпред изглежда поносимо малка. Ще ни отнеме време да приспособим болида към двата типа гуми.

Ярно Трули (23, 20):

Ден със смесени чувства за мен. Сутринта екипът направи промени по кормилната уредба и не успях да изпълня програмата си в първата тренировка. Във втората нямахме проблеми и започнах да усещам къде са подобренията ни.

Жером ДАмброзио (20, 21):

Днес анализирахме представянето на различните гуми, особено на новите твърди смеси. В края на деня направихме няколко дълги серии с тях, което ни беше много полезно. Сега ще направим разбор с данните от болида на Тимо (Глок), който днес разполагаше с новия ни пакет.

Тимо Глок (21, 22):

Бяхме концентрирани над тестовете на новите ауспуси, така че не успяхме да свършим много по настройките и баланса на болида. Отбелязахме малък прогрес и вече по-добре разбираме философията на автомобила.

Нараин Картикеян (24, 23):

Имахме някои проблеми със сцеплението и презавиването при твърдите гуми, но следобед успяхме да ги преодолеем. Опитваме се да работим за поставянето на нови части по болида. Балансът ни сега беше много по-различен от тестовете и трябваше да променим всичко.

Витантонио Лиуци (23, 24):

Ползотворен ден за нас. Имахме време да разберем работата на гумите и да усетим по-добре болида с тях. Двата ни автомобила бяха с различни елементи по тях, затова с Нараин сме концентрирани над различни аспекти от работата. Като цяло отчитаме напредък.