Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус въвеждат KERS през 2012 г.

Лотус въвеждат KERS през 2012 г.

39
0
Лотус,Хейки Ковалайнен

2012 г. ще е третата за екипа на Лотус във Формула 1. Въпреки това тимът ще чества премиера. Защото за първи път от създаването си отборът ще използва KERS. Това означава също така и че за Лотус предстои една сериозна фаза на запознаване с новата материя. Материя, с която отборът се занимава изключително интензивно.

„KERS е нещо изцяло ново за нас“, обяснява Джоди Егинтън, шеф инженерът в екипа на Лотус. „Въпреки това ние правим всичко възможно да се запознаем с него из основи. При дизайна на колата става дума за това, системата да бъде интегрирана по най-добрия начин в колата. Важно е разбира се, как ще се използва. Ние разбира се искаме да го използваме по възможно най-ефективния начин. Така че още преди първото състезание ще трябва да сме перфектни във въвеждането му.“

За това, както и всички останали отбори, Лотус ще ползва оставащите състезания от сезона за тестове.

„До момента ползвахме петъците и за да изпробваме малки детайли за колата за следващия сезон. Това не са големи крачки напред, но ще ни спестят известно време в изпитанията през зимата. И освен това можеш да научиш много, когато ги изпробваме в състезателни условия. Пък и все още оптимизираме нашата вътрешна организация.

Продължаваме да сме един от най-младите отбори във Формула 1. Въпреки това всички се стараем“, при това с успех, както показа последното състезание. Дори в последните няколко състезания напредъка на Лотус е видим.

„Борим се да сме конкурентноспособни“, обяснява от своя страна и техническият шеф Майк Гаскойн. „Южна Корея при всички положения бе най-силното ни състезание до сега.“