Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лятото е сезон на кабриолетите: Chevrolet Camaro Coupe

Лятото е сезон на кабриолетите: Chevrolet Camaro Coupe

30
0

На автомобилния салон в Женева гигантът GM представи за първи път концепцията Chevrolet Camaro Coupe. Това е прототипът на бъдещия модел, който отново ще възроди славната моделна гама Camaro. Колата ще бъде пусната на пазара едва след година.
–         Милиони хора от всички възрасти са влюбени в Camaro по най-различни, но напълно основателни причини – отбеляза Ед Уелбърн, вицепрезидент на GM, отговорен за дизайна в глобален мащаб. – Camaro винаги е изглеждал добре и е предлагал динамични характеристики, съперничещи на тези на скъпите европейски GT. В същото време той винаги е бил достатъчно практичен, за да се използва във всекидневието, а цената му винаги е била достатъчно достъпна за широк кръг клиенти на нови автомобили.
Под капака колата има “малък” V8 с мощност 400 к.с., шест степенна механична предавателна кутия и независимо окачване на четирите колела, които не могат да разочароват някой, възприел колата вече като спортна. 6-литровият двигател с означение LS2 е с олекотена конструкция с алуминиеви блок и глави и разполага със система Active Fuel Management, която изключва четири от цилиндрите при режим на леко натоварване с цел икономия на гориво.