Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лукас Ауер ще тества за Форс Индия в Унгария

Лукас Ауер ще тества за Форс Индия в Унгария

53
0
Лукас Ауер

Един от водещите пилоти в шампионата за туристически автомобили на Германия (DTM) Лукас Ауер ще прави тестове за екипа на Форс Индия на пистата Хунгароринг в дните след Гран при на Унгария, обявиха официално от тима.

22-годишният австриец за първи път ще се качи в болида от F1. Той е и кара своя 3-и сезон в DTM, като заема 2-ото място в първенството до момента.

„Това са наистина вълнуващи новини за мен. Най-хубавият момент в живота ми, каза Ауер, който е племенник на известния пилот от миналото Герхард Бергер. – За мен една детска мечта ще стане реалност – да карам болид от Формула 1. Особено съм горд, че това ще се случи с екипа на Форс Индия, който е един от водещите в шампионата.“

Другият пилот, който ще прави изпитания за Форс Индия, ще бъде Никита Мазепин. Той е пилот по развитието на екипа на Виджай Маля, като прави изпитания за тима миналата година по време на презсезонния тест на Силвърстоун. 18-годишният пилот тази година кара в европейската Формула 3. Мазепин и Ауер ще си разделят двата тестови дни – 1 и 2 август.