Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лука Балдизери: Бианки трябва да се научи да се справя по-добре със...

Лука Балдизери: Бианки трябва да се научи да се справя по-добре със стреса

60
0
Жул Бианки

Жул Бианки трябва да работи още върху начина, по който се справя със стреса във Формула 1, мисли директорът на академията за млади пилоти на Ферари Лука Балдизери. Той е доволен от представянето на младия състезател от началото на сезона във Формула 1 и смята, че е направил стъпката към Гран при без да има никакви проблеми.

Бианки е част от академията на Ферари от 2010 г., като през 2012-та бе резервен пилот на Форс Индия, а през този сезон вече е титуляр в Маруся.

Жул направи стъпката към Формула 1 без никакви проблеми. Той стана пилотът, по който тимът се ръководи в развитието си, печелейки увереност на пистата. Считам това за важен ход, особено за Формула 1. Наскоро прекарахме известно време в Маранело, за да оценим ситуацията. Ще продължаваме да се концентрираме върху това да се справя със стреса по-добре. Той вече направи сериозен прогрес в тази област, но все още има място за подобрение – каза Балдизери.

От началото на сезона Бианки превъзхожда своя съотборник Макс Чилтън, класирайки се и в квалификациите, и в състезанията пред него. Мнението в падока на F1 е, че французинът е един от младите пилоти с талант и бъдеще в спорта.

Очевидно в момента Жул не се намира в положение, в което да се бори в средата на колоната. Ще е важно да се разбере за в бъдеще дали присъствието му във Формула 1 ще е продължително и от тази гледна точка какъв ще е потенциалът на отбора му – допълни Балдизери.

Ексклузивно интервю с Жул Бианки за пътя му до Ферари и Формула 1 можете да намерите в последния брой на списание ClubS1 (162).