Начало Картинг Любо Руйков стартира в третия кръг от купата ROK в Италия

Любо Руйков стартира в третия кръг от купата ROK в Италия

50
0
Любо Руйков
Любо Руйков, снимка Pure Speed Racing

Българският картинг пилот Любослав Руйков стартира като един от фаворитите в третия кръг от сезона в италианската купа ROK. Това е един от най-оспорваните шампионати в Италия и Европа, в който се състезават млади таланти от различни страни.

След първите два кръга Любо Руйков заема третото място в класирането в своя клас ROK Junior с 95 точки. Първите двама в подреждането обаче имат съвсем малък аванс пред Руйков. Лидер е Антони Косиба с 102 точки, а втори – Еторе Санеси с 101. Общо 64 пилоти са спечелили точки от началото на сезона в клас Junior. Този рейс уикенд на пистата „Франчакорта“ отново се очаква много силно участие на пилоти от цял свят.

Сезон 2024 в италианската купа на ROK включва 8 кръга. Rуйков се представи много силно в първия състезателен уикенд, който отново беше на „Франчакорта“. Тогава българският пилот доминира в хода на целия уикенд. За съжаление той получи повреда в двигателя малко след старта на финала и завърши трети.

През януари Любо Руйков спечели и зимната купа на ROK, която се определя в едно състезание. През април Руйков дебютира в Картинг академията на ФИА. Българският пилот завърши трети в първия кръг, но след финала беше несправедливо наказан. После той беше и дисквалифициран заради нарушение на техническите правила. Оказа се, че Руйков се е опитал да върне с крак в изходна позиция предния спойлер на карта си, което е забранено.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da ROK Cup Italy (@rokcupitaly)