Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: Не обвинявайте пилотите за скучните състезания

Люис: Не обвинявайте пилотите за скучните състезания

2343
0
Хамилтън пред Ботас във Франция
Хамилтън пред Ботас във Франция, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън призова пилотите във Формула 1 да не бъдат обвинявани за скучните състезания. Такова беше отминалото за Гран при на Франция. То бе спечелено с лекота от британеца, който остави далеч зад себе си своя съотборник Валтери Ботас. Като цяло Мерцедес имаше сериозно предимство на Пол Рикар през целия уикенд.

„Ние не определяме правилата, заяви Люис след надпреварата. – От нас нищо не зависи по отношение на разпределението на парите между отборите. Напрежението трябва да бъде поставено върху хората, които управляват спорта. Те се опитват да направят нещо, но от много години вземат грешни решения.

Състезания, като това в Канада, са от тези, които хората харесват най-много. А това във Франция е от онези, на които не се забавляват. Мисля, че е важно хората да осъзнаят, че случващото се не е заради наши грешки. Това е константен цикъл във Формула 1 от много години.“

Според Хамилтън до това положение се е стигнало заради начина, по който Бърни Екълстоун беше устроил спорта.

И по думите му случващите се процеси ще продължат, ако не се промени структурата на изготвянето на правилата.

Люис обясни още, че в края на състезанието във Франция е игнорирал съобщение от бокса на тима на Мерцедес да не се опитва да направи най-бързата обиколка. Във финалния тур той записа 1:32.764 мин, което към момента беше най-бързия тур. Секунди по-късно обаче Фетел постигна с 0.024 сек по-добър.