Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе относно пилотите за 2015 г.: Всичко зависи от това, какво точно...

Маркионе относно пилотите за 2015 г.: Всичко зависи от това, какво точно искат

46
0
Белгия,Кими Райконен,Ферари,Фернандо Алонсо

През август по всичко изглеждаше, че пилотите на Ферари ще останат непроменени за 2015 г. Тим шефът Марко Матиачи потвърди, че двамата имат перфектни договори със Скудерията, въпреки слуховете, че Алонсо може да потърси щастието си в Макларън, а Райконен да се откаже от Формула 1 в края на 2014 г. вместо в края на 2015 г. Сега обаче, месец по-късно, нещата изглеждат различни. Все по-малко вероятно изглежда оставането в отбора на испанеца, който определено търси екип, с който да спечели своята трета титла. Още повече, че вероятно след средата на сезона се е задействала клауза в договора му, според която той може да напусне отбора без финансови претенции.

В разговор с представители на Sky Sports F1 Матиачи не изглеждаше доволен от последните слухове около Алонсо, който според тях щял да си тръгне, защото не се чувствал щастлив във Ферари.

„Моята цел не е да правя Фернандо Алонсо щастлив“, заяви Матиачи в отговор. „Ние не сме в отбора заради своето щастие, а за да създадем най-добрата кола в шампионата. Каквото и да се говори той има договор до 2016 г.“

Със сигурност подобен отговор не издава особено топли чувства между двамата. От Италия все по-често идват информации, че между двамата имало непреодолими различия по отношение на случващото се в отбора и че раздялата с Алонсо едва ли не била неизбежна. Серджио Маркионе, който ще замени временно Лука ди Монтедземоло на поста президент на Ферари, не вижда причини за безпокойство.

„Не се притеснявам за този проблем“, обяснява Маркионе пред Омникорс. „Този проблем ще бъде решен от Матиачи, а за него ще говорим след 13 октомври. Решението зависи от това, какво искат пилотите. Не можем да задържим никого насила.“

Според слуховете клаузата, позволяваща разтрогването на договора между Ферари и Алонсо е влязла в сила на 1 септември. В екипа от няколко месеца се говори, че испанецът не се интересува от 3-годишният план на Маркионе за връщането на Скудерията на върха.