Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся затвори врати

Маруся затвори врати

38
0

Отборът на Маруся затвори врати, като 200 души служители са освободени. Това съобщи днес компанията FRP, чийто синдици поеха по-рано този месец управлението на тима.

Собственикът Андрей Чеглаков прекрати финансирането и участието си след Гран при на Русия. Той е вложил 185 милиона паунда в тима за последните четири години.

Последвалите усилия да се намери купувач за тима се оказаха безплодни. Смята се, че сред основните задължения на Маруся е плащането към Ферари за тазгодишните задвижващи системи. Според някои източници то възлиза на 28 милиона долара.

Изявлението на FRP гласи:

– Настоящият акционер не е в състояние да осигури необходимите средства, а мениджмънтът на компанията не успя да намери нови инвеститори. При това положение компанията премина в състояние на търговска несъстоятелност, за да бъдат защитени интересите на включените в нея бизнеси. На служителите е платено изцяло до края на октомври. За съжаление след назначаването на синдици и в ограничения период от време не бяха намерени инвестиции, за да продължи компанията да съществува в настоящия си вариант. Липсват операционна или финансова структура за поддръжка. При това положение синдиците прекратиха дейността на Маруся F1 Тийм и за съжаление останалите служители остават без работа.

Единият от синдиците – Джеф Роули – допълни, че с колегите си благодари на служителите на екипа за тяхната подкрепа по време на един толкова труден процес:

– Сега ще съсредоточим вниманието си основно върху това да помогнем на хората, които загубиха работата си. Отборът няма да участва в последните два кръга от световния шампионат в Сао Пауло и Абу Даби.

Маруся влезе във Формула 1 през 2010 г. За периода на участието си в шампионата отборът спечели 2 точки.