Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса мечтае за домашна победа

Маса мечтае за домашна победа

29
0

Пилотите на Уилямс отново показаха достойнствата на своята кола и се наредиха на трета и четвърта позиции зад своите съперници от Мерцедес. Особено ентусиазирани бяха феновете в Бразилия от своя любимец Фелипе Маса. Малкото му изоставане спрямо пилотите на Мерцедес даде надежди на привържениците му, че той може и да успее да се пребори за победа у дома.

„Квалификацията бе невероятна, защото реакциите и енергията на публиката определено ме заредиха с положителен заряд“, обясни Маса след края на тренировката за място. „Чувствах отлично колата през целия уикенд и въпреки че от Мерцедес изглежда разполагат с максимална скорост тук, изглежда сме готови да ограничим предимството им.

В състезанието доста фактори ще играят решаваща роля, особено що се отнася до метеорологичните условия, които могат да се променят много бързо. Затова трябва да сме много добре подготвени. Стартираме състезанието от чудесни позиции и се надяваме да сме в състояние да упражним натиск върху тези пред нас. Моята цел е да се кача на подиума, за да мога да празнувам с феновете в Бразилия след състезанието.“

Маса имаше проблеми със своя мотор преди последния си опит, дължащи се на налягането в горивната система, които му попречиха да постави под натиск съперниците си.

Доста сме бързи в последния сектор, подобно е положението и в първия. Само в средата губим време, защото там става дума за повече притискане. Имаме конкурентоспособна кола и не знам, дали утре не можем да сме и по-добри от колите на Мерцедес. Все пак се надявам да успеем да се справим с поне един от тях. Това е много важно състезание за мен като бразилец и искам да направя всичко за хората, които ще наблюдават на пистата и ще ме подкрепят. Ще опитам всичко.“