Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса щастлив от мястото си на подиума пред собствена публика

Маса щастлив от мястото си на подиума пред собствена публика

56
0

Въпреки желанието си да се опита да атакува пилотите на Мерцедес, Фелипе Маса определено нямаше тази възможност в днешния ден, но все пак заех последното място на подиума в домашното си Гран при. Това му достави изключителна радост, още повече, че състезанието не бе никак леко за него.

„С петте секунди наказание заради превишената скорост в бокса при първия стоп можеше и да загубя това място на подиума“, обясни Маса след финала. „Когато това се случи бях толкова разочарован, че исках да натискам още повече. Проблемът обаче бе, че заради гумите просто не можех да натискам повече. Трябваше да пазя гумите и да се опитам да поддържам добро темпо.“

При следващото си влизане в бокса Маса обърка бокса на своя отбор и влезе в този на Макларън. Въпреки това той продължи да се движи на трета позиция и да завърши на нея, което според него е било благодарение най-вече на неговите привърженици на пистата.

„Постигнах чудесен резултат, благодарение на фантастичната енергия на всички тези хора. Чувството е невероятно. Във всяка обиколка скандираха името ми и това ми даде изключително много сила. Нещата просто се получиха.

Проблемът с превишената скорост в първия стоп бе заради това, че натиснах два пъти копчето за контролирането на скоростта в бокса. Не знам, защо го направих. След това обаче колата бе невероятна, успях да изпреваря много коли и да увелича преднината си спрямо Бътън. После обаче обърках бокса.

Тук бокса бе в средата, а по принцип тази година е в края. Видях сребриста кола, но си помислих че е бяла и че това сме ние. Там също загубих време, но не толкова, че да пропусна подиума и да зарадвам тези изключителни хора.“