Начало Други Монтани с положителен тест за наркотици

Монтани с положителен тест за наркотици

55
0

Френският пилот Франк Монтани получи забрана да участва в автомобилни състезания заради положителен тест за наркотици по време на втория кръг от шампионата Формула Е. Откритото вещество е заместител на кокаина.

Пробата е взета по време на състезателния уикенд в Путраджая (Малайзия). Монтани е избрал вторият, В-тест да не бъде отварян, което означава моментална забрана да участва в надпревари.

– Състезанията може би са минало за мен – призна той пред френския вестник Л’Екип. – След надпреварата видях човека да ми дава сигнал. Веднага разбрах. Разбрах, че всичко приключи. Взех самолета. Пазарувах два дни. Не исках да си стоя сам вкъщи. После се обадих на родителите си. Срамувах се.

Монтани има 7 Гран при старта със Супер Агури през 2006 г. Той изгради кариера в надпреварите със спортни автомобили, като има четири подиума в 24 часа на Льо Ман.

Французинът пропусна кръга от Формула Е в Уругвай под претекст, че е болен. Той не е първият пилот с положителен тест за наркотици. Томаш Енге загуби титлата си във Формула 3000 през 2002 г., след като даде положителен тест за марихуана.