Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса начело след първия ден в Барселона

Маса начело след първия ден в Барселона

30
0
Уилямс,Фелипе Маса

Фелипе Маса с Уилямс даде най-добро време в първия ден от последните предсезонни тестове на пистата в Барселона. Бразилецът изпревари Маркус Ериксон със Заубер, а третото място остана за Люис Хамилтън, който не кара почти през целия следобед заради повреда в хибридната система на своя Мерцедес.

Проблемите на Макларън продължиха и в днешния първи ден от последните предсезонни тестове в Барселона. Дженсън Бътън успя да завърти едва седем обиколки преди да получи повреда в хидравличната система.

Най-бързият до обедната пауза Люис Хамилтън също заради проблем бе принуден да прекрати преждевременно работата си. Проблемът в неговия Мерцедес пък бе с хибридната система или по-точно с MGU-K.

Така едва шестима пилоти останаха да правят изпитания. Фелипе Маса сложи софт гуми на своя Уилямс и успя да подобри времето на Люис Хамилтън от сутринта с повече от 1,3 сек. Направилият симулация на цяло състезание Маркус Ериксон от екипа на Заубер също успя да подобри времето на британеца, но с гуми суперсофт в края, когато вече въртеше квалификационни обиколки.

Ромен Грожан, който завърши деня на пето място с болида на Лотус, бе съсредоточен върху изпитанията на гуми, докато в Торо Росо се бореха с настройките на почти новата кола, която показваше сериозни проблеми по отношение на управлението. Така Карлос Сайнц младши се нареди едва седми, като зад него бе единствено Дженсън Бътън.

Данил Квят от своя страна нямаше особени проблеми с болида на Ред Бул, но програмата му определено не включваше търсенето на по-добри времена в следобедните часове и той остана четвърти. И двамата пилоти от академията на Биковете обаче предизвикаха червени знамена с дребни инциденти, останали без последствия за техниката.

Кими Райконен, чието най-добро време от сутринта остана непроменено, явно също не търсеше подобряване на резултата си и той завърши деня на шесто място.

1 Фелипе Маса Уилямс 1:23.500 мин.
2 Маркус Ериксон Заубер +0.776 сек.
3 Люис Хамилтън Мерцедес +1.381
4 Данил Квят Ред Бул +2.447
5 Ромен Грожан Лотус +2.677
6 Кими Райконен Ферари +2.827
7 Карлос Сайнц мл. Торо Росо +3.462
8 Дженсън Бътън Макларън +7.979

Ериксон – 122 об.
Маса – 103
Сайнц – 86
Райконен – 80
Квят – 75
Грожан – 75
Хамилтън – 48
Бътън – 7