Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе продължава да подкрепя Ферари, но иска по-силни резултати

Маркионе продължава да подкрепя Ферари, но иска по-силни резултати

41
0

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че продължава да подкрепя екипа от Маранело, но иска сериозно подобряване резултатите на Скудерията през втората половина на сезона във Формула 1. Според него тимът разполага с достатъчно силни специалисти, които трябва да използва, за да се върне в битките за победи.

Шефът на тима Маурицио Аривабене заяви наскоро, че техническата структура на Ферари вече ще е хоризонтална – по подобие на тази в Макларън. При нея няма ръководител, който да носи еднолична отговорност за автомобила – отговорността пада върху екип от шефове на отдели.

„Взехме решение да развиваме автомобилите за 2016 и 2017 г. с наличните си експерти”, заяви Маркионе пред италиански медии. „Имаме феноменални таланти. За нас е важно да използваме собственото си ноухау и точно това правим. Прекалено е да се твърди, че имаме нужда от преливане на техническа интелигентност.”

Аривабене заяви същото в свое изявление по време на уикенда за Гран при на Германия. Той обясни, че си е задавал въпроса защо уменията на хората в екипа не се използват както трябва, както и че не е нужно да се търсят нови инженери извън Маранело.

Маркионе от своя страна призна, че не е доволен от сезона на Ферари досега, но е удовлетворен от работата на Аривабене и пилотите на екипа Себастиан Фетел и Кими Райконен.

„Ще излъжа, ако кажа, че съм доволен (от представянето). Надяваме се на по-добра втора половина от сезона. Взехме Аривабене, защото познава Формула 1. Нужен ни бе шеф на отбора като него, който да може да работи с хората и да води екипа.

Себастиан е шампион, а свършената от Кими работа бе отбелязана с нов договор за догодина.

Искам да завършим сезона с чест, като дадем всичко от себе си във всяка надпревара. Но не можем да губим повече време”, допълни Маркионе.