Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън получи място в борда на F1

Макларън получи място в борда на F1

56
0
Зак Браун

Екипът на Макларън получи място в борда на Формула 1, което дава потенциален шанс на тима за по-голяма роля при взимането на решенията за бъдещето на спорта. Досега представителство в борда имаха само Ферари и Мерцедес.

На екипа бе предложено място в миналото от тогавашния бос Бърни Екълстоун като част от преговорите за подписване на ново споразумение Конкорд, не се възползва от тази възможност.

Тимът ще е представляван от изпълнителния председател шейх Мохамед Бин Еса Ал-Калифа, който отразява влиянието в тима на най-големия акционер в него – Мумталакат, който е бахрейнски инвестиционен холдинг.

„Макларън отдавна има правото на място в борда, каза изпълнителният директор на тима Зак Браун. – Тъй като не съм бил там, не знам защо не са използвали тази възможност.

Предстоят много промени в бъдеще и имаме много мнения по различните въпроси. Смятаме, че можем да помогнем за оформянето на бъдещето на спорта и затова искахме да имаме място на масата горе.“

Бордът на F1 се нарича Formula One Topco Limited и е регистриран във Великобритания, като замени предишния Delta Topco Limited, базиран в Джърси.

Собствениците на спорта от LIberty Media са представени от Рос Браун, Чейс Кери, Грег Мафей, Ричард Баер и Алберт Розенталер, а от ерата на Екълстоун са останали 4-има човека, най-популярният сред които босът на CVC Доналд Маккензи.

От страна на отборите, Ферари е представен от президенат Серджо Маркионе, а Мерцедес от шефа на финансите на Даймлер и член ан борда на директорите Бодо Юбер.