Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще представи F1 W06 Hybrid на 1 февруари на Херес

Мерцедес ще представи F1 W06 Hybrid на 1 февруари на Херес

21
0
Мерцедес

Мерцедес ще представи болида си F1 W06 Hybrid на 1 февруари на пистата Херес преди началото на първия предсезонен тест на отборите от Формула 1.

От Бракли съобщиха, че Нико Розберг ще е зад волана колата в неделя и вторник, а Люис Хамилтън ще кара в понеделник и сряда. И за да предотвратят появата на конспиративни теории, от тима обясниха, че това е обратен на миналогодишния ред, по който състезателите седнаха в новия автомобил.

– Количеството работа тази зима бе по-голямо от всякога – коментира спортният директор на Мерцедес Тото Волф. – Миналата година се подготвяхме за съвсем нов тип надпревари, докато сега сме изправени срещу предизвикателството да направим следващата стъпка в развитието си. Знаем, че целта на всички е да ни настигнат и сме сигурни, че съперниците ни ще са конкурентоспособни още от първия старт в Мелбърн. Ето защо трябва да се фокусираме върху всеки детайл, ако искаме да имаме каквото и да е предимство тази година. Но сега е особено вълнуващ момент, тъй като общите ни усилия се въплъщават в новата кола. Всички в Бракли, Бриксуърт и Щутгарт влагат максимума от себе си, за да създадат новите Сребърни стрели и аз им благодаря за това. Нямаме търпение да видим как ще се представи колата, когато излезе на писта.

През 2014 г. Нико Розберг и Люис Хамилтън спечелиха 18 от 19 квалификации и 16 от 19 състезания. Англичанинът спечели втора световна титла в кариерата си, а отборът триумфира при конструкторите.