Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отрече, че Хамилтън е подписал договор с тима за 2015 г.

Макларън отрече, че Хамилтън е подписал договор с тима за 2015 г.

26
0
Люис Хамилтън

От тима на Макларън отрекоха, че Люис Хамилтън е подписал договор с отбора за следващия сезон.

Информация за такъв контракт за догодина се появи на уебсайта f1today.net. Според източници на интернет страницата световният шампион за 2008 г. ще се върне в стария си отбор при възобновяването на партньорството им с Хонда. В момента той води битка със съотборника си в Мерцедес Нико Розберг за шампионата. Четири старта преди финала на първенството англичанинът води с 10 точки аванс в класирането.

Пазарът на пилоти е основна тема вече седмици наред. През уикенда в Япония бе съобщено, че Себастиан Фетел напуска Ред Бул в края на сезона. Смята се, че той ще отиде във Ферари, откъдето пък вероятно ще си тръгне Фернандо Алонсо. Тези размествания обаче не са потвърдени официално, а във въртележката нерядко е намесвано и името на Хамилтън.

Според f1today.net Хамилтън е посетил базата в Уокинг преди три седмици и е подписал договор с Макларън, започващ от следващия сезон. Пилотът пристигнал с хеликоптер, провел около два часа разговори с мениджмънта и след това си тръгнал „с голяма усмивка на лицето”.

– Тази информация няма съвършено никакво основание, което едва ли е изненадващо, като се има предвид ултра-ненадеждният уебсайт, където се появи. Както Рон Денис каза на Сузука, Макларън няма договори с пилоти за 2015 г. – заяви говорител на екипа, цитиран от pitpass.com.