Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън и Хонда проверяват системи цяла сутрин

Макларън и Хонда проверяват системи цяла сутрин

27
0

Точно 20 минути преди 12 часа на обяд Фернандо Алонсо направи най-после първата си пълна обиколка на пистата Херес в дългоочакваното завръщане на комбинацията Макларън-Хонда.

Турът му бе с цели 17,6 сек по-бавен от топ времето на Нико Розберг (Мерцедес), който пък с излизането си на пистата бе далеч по-бърз от всеки друг с над 2 сек. Постепенно Даниел Рикиардо с Ред Бул се доближи на 1,5 сек.

Излизането на Алонсо на пистата обаче бе очаквано с най-голям интерес и на няколко пъти бе отлагано от тима, след като двигателят заработваше. После бяха направени 3 излизания без време и едва след това поне една обиколка.

От тима обясниха, че днес просто целият ден ще е посветен на проверка на системи и интеграция на елементите – едва по-късно ще се търсят темпо и скорост.

Интеграцията между японците и британците е много любопитна. Направо е комично как момчетата на Ясухиса Араи търсят начин да влязат в камионите и набират кодове, слагат карти и т.н.

Не по-малко забавна гледка бе и Рон Денис снощи. Той пристигна на пистата, карайки лично лъскаво Ауди, след като 21 години не съм го виждал в друга кола освен Мерцедес или някои от неговите автомобили.

Коментари предизвиква и фактът, че камионите на Макларън-Хонда са без каквито и да са лога и се очаква най-после до Гран при на Австралия да се появи новия генерален спонсор.

Любопитно е още, че няма лога на банка Сантандер дори върху екипите на пилотите, а името на Жилет се спряга най-много за нов основен спонсор.