Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън съветва Хонда да привлече инженери от други производители

Макларън съветва Хонда да привлече инженери от други производители

39
0

Хонда, подобно на останалите производители преди година, изпитва сериозни затруднения в първия си сезон от завръщането си във Формула 1. Изоставането спрямо Мерцедес и Ферари продължава да е сериозно, а дори и това спрямо Рено не е малко. Действително японците успяват непрекъснато да подобряват продуктите си и в Унгария Макларън за първи път вкара и двете коли в точките. Все още обаче те продължават да са далеч от нивото, на което искат да бъдат. Именно заради това в Макларън се чуват гласове, изискващи да се привлекат специалисти от други производители.

„Хонда може да си позволи да получи ноу-хау с привличането на чужди специалисти“, заяви тим шефът на Макларън Ерик Булие пред F1i.com. „Може би и това трябва да направят. Препоръчваме им го, за да сме сигурни, че нещата ще се развиват по-бързо и програмата им за развитие ще се ускори. Другите инженери имат решения за проблемите и биха могли да спомогнат за решението им.“

И това е нормално, защото останалите производители имат една година повече опит с новите хибридни системи. За Хонда обаче 2015 г. е дебютна. И японците явно искат да постигнат целите си по своя начин.

„Разполагаме с достатъчно ресурси“, гарантира спортният директор на Хонда, Ясухиса Араи. Така той косвено отклони предложението на Булие за привличане на нови инженери.