Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще предложи на Хамилтън тригодишен договор за 60 млн. евро

Мерцедес ще предложи на Хамилтън тригодишен договор за 60 млн. евро

39
0

Мерцедес ще предложи на Люис Хамилтън нов, тригодишен договор за общо 60 милиона евро плюс допълнителни бонуси. 2015-та е последната година от настоящия контракт на двукратния световен шампион.

Хамилтън и тимът му преговаряха през 2014 г. за преподписване, но прекратиха дискусиите, за да се съсредоточат върху битката за шампионата. Разговорите бяха подновени след края на първенството, но тепърва ще навлизат в решителна фаза.

Според председателя на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда парафирането на нов контракт с Хамилтън е само формалност. В началото на новата година обаче спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви, че ако не се стигне до споразумение с Люис, то Фернандо Алонсо и Валтери Ботас са алтернатива.

Според италианския Гадзета дело Спорт предложението на Мерцедес е за 20 милиона евро на година. Това е намаление спрямо сегашния му договор, който бе за 100 милиона долара – приблизително 85 млн. евро. Предвидени били обаче по 1 млн. евро бонус за победа в състезание и 5 млн. бонус за трета световна титла.

В момента Хамилтън няма мениджър и не е решил дали ще търси такъв или ще опита сам да направлява кариерата си.

Междувременно бащата на Хамилтън – Антъни Хамилтън – заяви, че синът му може да спечели титлата в F1 и за 2015 г., при това до средата на сезона.

– Никога не се знае. Но ако прегледате през какво премина Люис миналата година, ако нещата се бяха развили добре от началото на годината, то той вероятно до средата на сезона щеше да е спечелил шампионата. Мисля, че същото може вероятно да се случи тази година – ако стартира добре, ако колата е добра, ако представянето е на ниво, мисля, че Люис може пак да вземе първенството – обясни Хамилтън старши пред Скай Спортс.

Той допълни, че очаква Нико Розберг да даде 150% от себе си. Според Антъни Хамилтън основният съперник на сина му ще е с различен подход, ще разбира по-добре Люис и как да го победи:

– Според мен Нико се е върнал към самото началото, премислил е всичко, защото никой не е непобедим – просто трябва да намериш точния начин. В крайна сметка това е състезание, но между двете момчета има огромен респект и приятелство, както е от много, много дълго време – те се познават, откакто бяха на по 13.