Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Могат ли Хамилтън и Розберг да са съотборници в дългосрочен план, попита...

Могат ли Хамилтън и Розберг да са съотборници в дългосрочен план, попита Хорнер

29
0

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер бе много доволен от второто място на Макс Верстапен в Гран при на Австрия, но не пропусна случая да изрази мнението си относно отношенията между Нико Розберг и Люис Хамилтън.

Пилотите на Мерцедес се удариха в последната обиколка на надпреварата. Нико счупи предното си крило и едва завърши. Той бе наказан за причиняване на инцидент, докато съекипникът му спечели състезанието.

Хорнер постави въпроса дали е възможно Хамилтън и Розберг да продължават да са съотборници в бъдеще.

„Могат ли тези двама пилоти да продължат да са екип в дългосрочен план? Докато са в настоящата ситуация и при такава конкурентоспособност, очевидно ще имат подобни проблеми – няма да останат изолирани само в това състезание. По принцип това е атрактивен елемент за спорта ни. Страхотно е да се борят гума до гума, след като разполагат с толкова доминиращ автомобил. Но е невероятно трудно да се управлява подобна ситуация. Независимо колко повтарят, че са отборни играчи, тези момчета се състезават за себе си. Битката е за най-голямата награда в автомобилния спорт и неизбежно всеки ще стори онова, което е правилно за него. Сигурен съм, че това няма да единственият им инцидент до края на годината”, каза още Хорнер.