Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отрече, че на Хорнер е предлагано да оглави тима от Уокинг

Макларън отрече, че на Хорнер е предлагано да оглави тима от Уокинг

32
0

Макларън отрече информацията, че през миналата година от Уокинг са направили предложение на Кристиан Хорнер да оглави отбора.

Според информация от различни източници англичанинът, който ръководи екипа на Ред Бул от създаването му, е получил сериозна оферта от Макларън през 2014 г. Лично Рон Денис отправил предложението.

– Хорнер има дългосрочен договор с нас и дори не може да мисли за възможна промяна в този аспект – заяви пред f1-insider.com съветникът на Ред Бул Хелмут Марко.

От Уокинг също отхвърлиха информацията.

– Този слух е пълна глупост – каза говорител на Макларън.

Приказки за промяна в мениджмънта на британския тим се носят още от миналия сезон. Говореше се, че Рон Денис има срок да намери инвеститори и главен спонсор, или акционерите в компанията щели да го сменят. Герхард Бергер бе споменаван във връзка с поста на англичанина. Бившият пилот от Формула 1 обаче е на мнение, че Денис ще запази позицията си:

– Кого другиго ще вземат? Може и да не са най-добри приятели с Рон, но той познава работата като никой друг. А и фактът, че успя да привлече Фернандо Алонсо обратно в Макларън е силен довод в негова полза.

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел пък отхвърли твърдението на шефа на бившия си тим, че е мислел за напускане на Формула 1 през миналия сезон. Хорнер обясни, че немският пилот се чувствал зле след промяната на правилата и изпитвал колебание дали спортът му доставя достатъчно удоволствие, за да продължи.

– Себ бе нещастен от посоката, в която тръгна F1. Предишните четири години бяха толкова успешни за него, обичаше да кара колите си – и изведнъж всичко се промени безкрайно много. Това повдигна въпроси и той трябваше да се справи с тях – обясни Хорнер.

Самият Фетел обаче твърди, че думите му за напускане на спорта са преувеличени и извадени от контекста. Твърди се, че Себастиан отправил заплахата през лятото на 2014 г. в опит да притисне Ред Бул да използва политическото си влияние за промяна на правилата.