Начало Рали Микелсен ще кара за Хюндай в последните три WRC ралита от сезон...

Микелсен ще кара за Хюндай в последните три WRC ралита от сезон 2017 г.

89
0
Кими Райконен

Андреас Микелсен и Андерс Ягер ще участват в последните три кръга от световния рали шампионат през 2017 г. с екипа на Хюндай. Тимът от Алценау обяви, че променя пилотския си състав с оглед развитието на битката за титлите. В предстоящото рали Испания Микелсен ще кара редом с Тиери Нювил и Дани Сордо. Екипажите за Австралия и Уелс ще бъдат съобщени на по-късен етап.

От Хюндай уточниха изрично, че настоящите екипажи на тима – Нювил/Никола Гилсул, Сордо/Марк Марти и Хейдън Падън/Себ Маршал – имат договори с отбора.

„Взимането на това решение не бе лесно, но сметнахме, че е необходимо, за да си стъпим на краката в битката за шампионата”, коментира шефът на Хюндай във WRC Мишел Нандан. „С Андреас водихме разговори от момента, в който той остана без място, но тогава нямахме какво да му предложим. Пилотският ни състав бе фиксиран. Тъй като обаче загубихме почва под краката си, решихме да преразгледаме ситуацията.”

„Водихме открит диалог и с трите си екипажа. Информирахме ги за решението да направим размествания. Съставът за Испания е обявен, но ще потвърдим тези за Уелс и Австралия на по-късен етап. Засега приветстваме Андреас с добре дошъл в Хюндай Моторспорт и се надяваме да се върнем в битката от Испания нататък.”

Микелсен заяви, че за него е удоволствие да се присъедини към Хюндай и да си подсигури участието в последните три ралита за сезона.

„Отборът е чудесен, а Хюндай i20 Купе WRC доказа, че може да печели на всякаква настилка. Имах шанс да го карам на чакъл по-рано тази година. Усещането ми бе наистина добро. Целта ми е да помогна на екипа в битката за титлата при производителите. Вярвам в отбора и в колата и съм супер развълнуван. С Андерс сме готови за предизвикателството и се надяваме това да е началото на нещо по-дългосрочно”, допълни норвежецът.