Начало Formula 1 News Макларън потвърди участие в Инди 500 през 2019 г. с Алонсо

Макларън потвърди участие в Инди 500 през 2019 г. с Алонсо

61
0
Фернандо Алонсо

Макларън Рейсинг ще се състезава в 103-ото издание на Индианаполис 500 с Фернандо Алонсо. Надпреварата ще се проведе на 26 май 2019 г. В Уокинг замразиха плановете си за отбор в Индикар, но главният изпълнителен директор Зак Браун обясни по-рано, че състезанието на Инди остава като възможност.

Това ще е второ участие на Алонсо в Инди 500. Първото бе през 2017 г., когато испанецът на няколко пъти води колоната, но отпадна към края на надпреварата, спечелена от Такума Сато. Макларън пък има три победи в Инди 500: с частен автомобил през 1972 г. и с две заводски участия – през 1974 и 1976 г.

„Макларън има дългогодишна връзка с Индианаполис 500, като и отборът, и Фернандо имат недовършен бизнес там”, коментира Браун. „Състезанието не е леко, а е огромно предизвикателство. Уважаваме и надпреварата, и съперниците си, не храним никакви илюзии. Но в Макларън сме преди всичко състезатели, какъвто е и Фернандо, така че ще се борим.”

Алонсо допълни, че от доста време не крие желанието си да спечели неофициалната „Тройна корона” в автомобилния спорт, от която Инди 500 е една трета. Той има две титли в F1 и две победи в Гран при на Монако (през 2006 и 2007 г.), а през настоящия сезон спечели и 24 часа на Льо Ман.

„Изживяването на Индианаполис през 2017 г. бе невероятно. Дълбоко в себе си знаех, че ще се върна там, ако имам такава възможност. Особено много се радвам, че това ще се случи с Макларън. Състезанието е трудно, ще се борим с най-добрите, така че ще е огромно предизвикателство. Едно от нещата, които очаквам с най-голямо нетърпение, е отново да видя феновете – те са абсолютно фантастични”, каза Алонсо.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter