Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе: Изостанахме заради взети от други решения

Маркионе: Изостанахме заради взети от други решения

71
0
Лука ди Монтедземоло,Серджо Маркионе

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че 2015 г. ще е трудна за тима от Маранело.

Той допълни, че екипът е започнал да гради наново всичко твърде късно заради решения, взети от други хора.

– Подновихме всичко. Започваме отново отначало. Страхувам се, че стартът е късен заради решения, взети от други хора. Така че 2015-та ще е трудна година, ще ни постави на изпитание. Има изоставане, което ще ни принуди да догонваме цял сезон. Сезон на реконструиране. Трябва да дадем на добрите хора с идеи шанс да изразят себе си, знаейки, че разполагат с достатъчно пространство да го сторят и че гърбът им е защитен. Допуснахме твърде много грешки. [Маурицио] Аривабене например е третият шеф на отбора в рамките на една година. Екипът не е лесен за управление, но съм се справял с доста сложни организации преди и трябва да сме много ясни: трябва да има усещане за принадлежност и вяра, че сме в състояние да се справим добре през 2015-та. Говорейки с оглед именно на този си опит, ще кажа, че промяната на хората във водещи роли може да помогне много на един бизнес. Но това е един огромен експеримент в рамките на нашата „концепция за приемственост” – обясни Маркионе.

Новият шеф на тима Аривабене провежда интензивни промени в екипа, от който вече си тръгнаха редица хора.

– Поне 50% от представянето ми на предишни постове се преценяваше в края на годината според възможността ми да откривам таланти и да ги водя към развитие. Така трябва да е и сега – заяви той.

Бившият президент на Ферари Лука ди Монтедземоло обаче не прие леко думите на Маркионе, които нарече „неоснователни и неоправдани обвинения).

– Не възнамерявах да подклаждам този спор заради дълбоката ми любов към Ферари и уважението към всички онези, които работят там сега, които са го правили преди и са печелили с компанията и на пазарите, и на пистите – заяви маркизът пред агенция АНСА. През последните седмици обаче слушах неоснователни и понякога неоправдани обвинения. Не искам да се поддавам на подобни провокации. Спортните успехи – повече, отколкото на всеки друг отбор, силата и престижът на марката по света, финансовите резултати, които бяха основополагащи за FCA (Fiat Chrysler Automobiles) и през изминалата година бяха най-добрите в историята на компанията и говорят сами за себе си. Вярвам, че Коледа ще успокои духовете и ще подобри преценката.