Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес опроверга изявленията на Лауда

Мерцедес опроверга изявленията на Лауда

50
0
Ники Лауда

Тимът на Мерцедес пусна специално изявление, с което опроверга изявленията на Ники Лауда за отношенията между Люис Хамилтън и Нико Розберг, както и за поведението на англичанина след квалификацията за Гран при на Европа.

„След появата си в телевизионно дискусионно шоу по Сервус ТВ, записано преди уикенда за Гран при на Австрия, Ники Лауда би искал да изясни ситуацията и да заяви следното. Люис Хамилтън по никакъв начин не е причинил щети в хотелска стая или в частната си стая на пистата по време на състезателния уикенд в Баку; Люис Хамилтън не е излъгал за отношенията със съотборника си Нико Розберг. Ники съжалява за каквито и да са недоразумения, причинени от непропорционално раздухани коментари извън непреднамерения контекст, в който са споделени”, се казва в разпространеното от тима комюнике, в което е посочено, че е от името на Лауда, но липсва лично негово изявление.

Коментарите на Лауда имаха широк отзвук, тъй като се отнасяха за отношенията между пилотите на Мерцедес. Австриецът заяви в телевизионното предаване, че Хамилтън просто е излъгал за това, че се разбира с Розберг и приказките на англичанина са само шоу за пред хората. Освен това разказа, че Люис потрошил стаята си на трасето, след като се удари в стена в квалификацията за Гран при на Европа.

Междувременно стана ясно, че спортният директор на Мерцедес Тото Волф е организирал среща с пилотите в четвъртък сутринта в централата на екипа в Бракли. Австриецът бе категоричен след сблъсъка помежду им на пистата Ред Бул Ринг, че тези катастрофи трябва да бъдат прекратени. Той спомена възможността за налагане на заповеди от бокса, които очаква и двамата състезатели да спазват безпрекословно. Твърди се, че Розберг вече е дал съгласието си и ще се съобразява с нареждания от екипа. Според немския вестник „Билд” обаче Хамилтън бил заявил, че няма да обсъжда нищо, защото: „Няма нищо за дискутиране”.