Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Може би имаме потенциал да сме по-близо до Мерцедес, смята Фетел

Може би имаме потенциал да сме по-близо до Мерцедес, смята Фетел

61
0

Себастиан Фетел смята, че Ферари може би е малко по-близо като темпо до Мерцедес на пистата в Шанхай, където в неделя ще се проведе Гран при на Китай. Четирикратният световен шампион даде второ време във втората свободна тренировка там, а съотборникът му Кими Райконен бе най-бърз.

„Ако всичко премине по план, може би имаме потенциал да сме по-близо (до Мерцедес)”, коментира Фетел в отговор на въпрос дали може да спечели първа позиция в утрешната квалификация. „Но все пак е едва петък. Не бих отдавал кой знае какво значение на днешните времена. Тренировките ни бяха прилични, поведението на автомобила е добро и направих една бърза обиколка. Относно дългата серия обаче, нямах възможност да видя какво правят другите. Като цяло смятам, че има какво още да подобрим. Балансът не е съвсем на ниво, както го искам, така че ще видим как можем да го оправим.”

Немският пилот на Ферари обясни още веднъж, че петъкът не е важен от гледна точка на това коя позиция заемаш в класирането. „Става дума повече за придобиване на усещане. Чувството днес при мен бе добро, но това не е достатъчно. Пистата е доста брутална спрямо гумите – всички се пързалят много и износването е сериозно. Един силен тур върши работа в квалификацията, но за надпреварата е нужно да правиш серия от добри обиколки”, допълни той.

Фетел сподели още, че е прегледал някои от данните на Райконен и е разбрал къде съотборникът му е по-бърз: „Лесно е да го видиш, но не е лесно да го изпълниш. Смятам, че той направи по-силна обиколка, но пък имахме различни програми следобед.”

Кими определи деня си като „сложен” и каза, че е бил бърз само със суперсофт: „Не знам дали беше заради условията на трасето, вятъра или нещо друго, но се пързалях много. Имах повече сцепление, след като сложихме суперсофт и това помогна. Но поради някаква причина с останалите типове гуми не вървяхме както трябва. Колата ни е добра, просто е сложно да намериш настройки, с които да се получи нужното сцепление. Бързата ми обиколка бе доста добра, както и дългата серия със суперсофт.”

Райконен също бе попитан дали Ферари може да е на полпозишън утре. Той отговори, че не знае и че трябва първо да види какво ще е времето, както и че трябва да се извлече максимумът от състезанието.